WELPEN

Zaterdag 11 september:

Op zaterdag 11 september geven we het startschot van het nieuwe scoutsjaar. Kom kennis maken met je nieuwe leiding en ontdek welke nieuwe vriendjes er in jouw tak zitten! De ouders kunnen terwijl genieten van een hapje en een drankje op het scoutsterras, dat gedurende de volledige dag geopend zal zijn.

Zondag 19 september:

Eerste vergadering van het jaar!!!! Heel spannend. We gaan elkaar allemaal een beetje beter leren kennen door een mega leuk spel dussss kom allemaal van 14u-17u naar de lokalen. Zorg dat je uniform in orde is!

Zaterdag 25 september:

Zondag is het WK wielrennen dus de vergadering in zaterdag ipv zondag. Kom allemaal in een sportieve outfit naar de lokalen van 14u-17u.

Zondag 3 oktober:

Jullie mogen thuis blijven, leiding is het jaar aan het plannen!

E-mail: welpen@scoutskortenberg.be

Hathi

Zuivere Surikata

Takleidster

Baloe

Aimabele Spitsvogel

Kassier & Uniform

Ikki

Felle Hauki

Vlag

Kaa

Ludieke Brulaap

Wie zijn de welpen

De welpen zijn jongens van 8 tot 10 jaar oud. Samen met onze leiding spelen we elke week een ander tof spel. Al spelenderwijs leren we elkaar beter kennen en ook de wereld rondom ons. Het bos, de speeltuin, het dorp, ... Ze hebben geen geheimen meer voor ons.

Weekends

Vanaf nu gaan we 3 keer per jaar op weekend. De eerste keer gaan we al in de herfstvakantie op weekend. Ons tweede weekend valt ofwel rond kerstmis, ofwel rond carnaval. Ons laatste weekend is het paasweekend. Elk weekend begint op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag.

Kamp

In de zomer gaan wij op kamp. 7 dagen van huis weg met alle welpen. Soms nemen we zelfs de kabouters mee. Onze kampen draaien rond een centraal thema: vikings, piraten, ridders, ... Altijd tof, en altijd anders.