WELPEN

Zondag 22 september

De eerste échte scoutsvergadering van dit welpenjaar. Dat gaat wat geven. Één die we nog velen jaren zullen onthouden. Van 2 tot 5 in uniform aan de lokalen.

Zondag 29 september

Nu dat we alle een maandje bezig zijn met al die zware huistaken is het tijd om ons flink terug uit te leven op de scouts van 2 tot 5. Benodigheden: uniform, je mooiste glimlach, en een grote portie doorzettingsvermogen en wilskracht.

Zondag 6 oktober

Deze zondag is het GEEN VERGADERING! De leiding steekt de koppen samen dit weekend, om het nakende scoutsjaar te plannen!

Zondag 13 oktober

Wees er zeker bij van 2 tot 5 aan de scoutslokalen . Het wordt lachen geblazen!! Doe alvast lolbroek aan onder je piekfijn uniform. Blijf zeker nog even plakken aan de scoutslokalen; want om 17u30 is het infovergadering, waarin jullie kunnen kennismaken met de nieuwe (hopelijk even goede) leiding en uitleg krijgen over het scoutsjaar!

Zondag 20 oktober

Kukeeluuuuu, de haan kraaide vandaag om 8:13 en luidde zo de ochtendstond in. 5uur en 47minuten later worden jullie allemaal verwacht aan de scouts lokalen voor een spetterende vergadering, die zal duren tot exact 17uur.

Zaterdag 26/10

Vandaag is het Toernee GEneRALE, de dag dat wij elke jeugdbeweging van Kortenberg laten zien dat wij de besten zijn. Voor deze vergadering hebben we zeker iedereen nodig (ook mensen die niet in de scouts zitten zijn welkom). Dus breng zeker al je vriendinnetjes mee!

We spreken af om 13u45 aan de lokalen van Chiro Flurk in Everberg (hier is geen parking DUS kom met de FIETS) er is ook een terras voorzien voor de ouders. Moegestreden en triomferend mogen jullie huiswaarts keren om 17u (ook in Everberg).

Zondag 3/11

Tis van tactisch te zijn. Verzin alvast maar een goede strategie voor dit spel. Van 14u tot 17u aan de lokalen.

Zondag 10/11

Dé tijd van het jaar is weer aangebroken; de kabouters zijn op weekend. Dat wil zeggen dat het héle terrein van ons is, moehaha!! Zak massaal af naar de lokalen voor een ECHTE mannenvergadering van 14u tot 17u in uniform.

Zaterdag 16/11

Gun jullie ouders een dagje kookrust en kom met hen smullen op onze zalige Kaas & wijn-avond vanaf 18u!! (oh ja!! neem ook maar jullie broers, zussen, tantes, nonkels, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes mee) TOT DAN

Zondag 17/10

Onze buikjes doen nog pijn van al dat lekkers van gisteren. GEEN VERGADERING

Zondag 24/11

WEEEEEEEKEND!! WHOOHOOW!! Weekendbericht volgt via mail!

Veel kusjes van jullie favoriete leiding!

Toomai, Kosmo, Kaa, Nisha, Chil en Chua

0468/25.39.31

Vlag

Wie zijn de welpen

De welpen zijn jongens van 8 tot 10 jaar oud. Samen met onze leiding spelen we elke week een ander tof spel. Al spelenderwijs leren we elkaar beter kennen en ook de wereld rondom ons. Het bos, de speeltuin, het dorp, ... Ze hebben geen geheimen meer voor ons.

Weekends

Vanaf nu gaan we 3 keer per jaar op weekend. De eerste keer gaan we al in de herfstvakantie op weekend. Ons tweede weekend valt ofwel rond kerstmis, ofwel rond carnaval. Ons laatste weekend is het paasweekend. Elk weekend begint op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag.

Kamp

In de zomer gaan wij op kamp. 7 dagen van huis weg met alle welpen. Soms nemen we zelfs de kabouters mee. Onze kampen draaien rond een centraal thema: vikings, piraten, ridders, ... Altijd tof, en altijd anders.