WELPEN

Beste ouders en leden,

Wij kregen vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen de mededeling dat scoutsactiviteiten niet langer mogen doorgaan tot en met 19 april omwille van de uitbraak van het Corona virus. Het belang van de kinderen en jongeren staat centraal in deze beslissing.

Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 19 april. De situatie wordt voortdurend gemonitord en indien wij over meer info beschikken, brengen we jullie tijdig op de hoogte.

Wij hopen jullie allemaal zo snel mogelijk terug te zien!

Groetjes,

0468/25.39.31

Vlag

Wie zijn de welpen

De welpen zijn jongens van 8 tot 10 jaar oud. Samen met onze leiding spelen we elke week een ander tof spel. Al spelenderwijs leren we elkaar beter kennen en ook de wereld rondom ons. Het bos, de speeltuin, het dorp, ... Ze hebben geen geheimen meer voor ons.

Weekends

Vanaf nu gaan we 3 keer per jaar op weekend. De eerste keer gaan we al in de herfstvakantie op weekend. Ons tweede weekend valt ofwel rond kerstmis, ofwel rond carnaval. Ons laatste weekend is het paasweekend. Elk weekend begint op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag.

Kamp

In de zomer gaan wij op kamp. 7 dagen van huis weg met alle welpen. Soms nemen we zelfs de kabouters mee. Onze kampen draaien rond een centraal thema: vikings, piraten, ridders, ... Altijd tof, en altijd anders.