JONGVERKENNERS

Zondag 9 oktober

In de voetbalwereld wordt er niet altijd even proper gespeeld. Het is een echte competitie…De ene is al wat beter als de andere, maar de laatsten zullen de eersten zijn! Espresso, Risotto, Lego, wij spelen…We zien jullie graag aan de lokalen van 14u tot 17u in piekfijn uniform. Tot dan!

Zondag 16 oktober

Zijn jullie spieren al warm? Hebben jullie je zweetbandje al rond de pols? Zijn de loopschoenen al wat ingelopen? Want deze vergadering gaan we jullie en jullie conditie uitdagen. Just play. Have fun. Enjoy the game! Tot dan aan de lokalen van 14u tot 17u in de meest sportieve outfit die je hebt.

21/10 – 23/10

JOEPIEEEEEE!!!! We gaan op ons eerste weekend samen. Hebben jullie er al zin in? Want wij wel! Verdere info volgt nog via mail.

Zaterdag 29 oktober

Kom maar lekker smullen want het is Kaas & Wijn!!! De deuren gaan open om 18u en je hebt ook de mogelijkheid om af te halen. Be there or be square!

Zondag 30 okotber

GEEN VERGADERING!

Dikke smakkers van Bucky, Lucky, Komo, Ampari, Tinka

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Bucky

Fidele Boxer

Takleider

Ampari

Hartelijke Collie

Lucky

Attente Artamus

Tinka

Sierlijke Oeakari

Vlag

Komo

Trouwhartige Steltral

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.