JONGVERKENNERS

Zondag 20 oktober

.-.. . ..- -.- / -.. .- - / .--- . / -.. . / -- --- . .. - . / --. . -.. .- .- -. / .... . -... - / -.. .. - / - . / ...- . .-. - .- .-.. . -. -.-.--

Van 14-17u aan de lokalen in uniform!

Het is VANAVOND OOK INFO-AVOND voor de ouders om 17u15!

Zaterdag 26/10

Jaja, dat leest ge goed tis voor ne keer op zaterdag scouts!! We gaan tonen dat wij de beste jeugdbeweging zijn van Kortenberg. Dit doen we om 13u45 aan de lokalen van chiro Flurk (everberg). Kom met de fiets, want er is geen parkeermogelijkheid! Einde om 17uur. Ouders kunnen tijdens de vergadering iets drinken op het terras.

Vrijdag 1november – zondag 3 november

We gaan op stapweekend!! Meer info volgt via mail of brief ☺

zondag 10/11

aL beKomEn vAN voRIg weEkEnD??dEzE zoNDaG wOrDT miSschIen zElfs nOg straFfer. viNDt hEt uIt vAn 2 tot 5 aAn dE lokAlEn. uniForM zWz.

zaterdag 16/11

Ik zie het al in jullie ogen, jullie hebben zin in een goed kazeke (of vleesje) en jullie ouders misscihen in 1 van onze lekkere wijnen? Zak allemaal af naar hét evenement van onze scouts: KAAS EN WIJNAVOND. Allemaal welkom vanaf 18 uur.

Zondag 17/11:

Geen vergadering, we zijn nog aan het verteren van gisteren.

Zondag 24/11

Vandaag is het van alle tactiek in de strijd te gooien, om tot de koning van Kortenberg gekroond te worden! Van 2 tot 5 in uniform!!

Zoenen van jullie favoleiding

Twix, Bandar, Chikai, Veliko, Phao

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Phao

Hechte Steenarend

0468/22.08.95

Takleider

Bandar

Toegewijde Torenvalk

0471/68.09/80

Twix (Dienke Cludts)

Zachtaardige Flicka

0478/79.14.63

Chikai

Wervelende Sneeuwstormvogel

0468/10.45.74

Vlag

Veliko

Plichtsgetrouwe Adelaar

0472/13.69.29

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.