JONGVERKENNERS

Zaterdag 11 september:

Op zaterdag 11 september geven we het startschot van het nieuwe scoutsjaar. Kom kennis maken met je nieuwe leiding en ontdek welke nieuwe vriendjes er in jouw tak zitten! De ouders kunnen terwijl genieten van een hapje en een drankje op het scoutsterras, dat gedurende de volledige dag geopend zal zijn.

Zondag 19 september:

Het is zover onze eerste vergadering van het jaar!! Omdat we elkaar allemaal een beetje beter willen leren kennen moeten jullie een appel meenemen, want ene Pico zei ooit: an apple a day keeps the doctor away.

See you @lokalen van 14-17u in piekfijn uniform

Zaterdag 25 september:

Morgen 26/09 is het zover, het reizende circus van de UCI komt naar België om een wedstrijd te organiseren om de volgende wereldkampioen wielrennen uit te roepen. Kom jouw held aanmoedigen in gepaste wieleroutfit.

Allen dienen aan de meet te staan omstreeks 14u want dan wordt het sein gegeven om te vertrekken. Aankomst wordt voorzien rond 17u.

Zondag 3 oktober:

Geen vergadering, leiding is aan het plannen.

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Sona

Gedreven Waterwolf

Takleider

Tari

Gemoedelijke Secretarisvogel

Lalo

Empatische Mustang

Lucky

Attente Artamus

Bucky

Fidele Boxer

Vlag

Rica

Levenslustige Sneeuwstormvogel

Uniform

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.