JONGVERKENNERS

Maandschors

Zaterdag 7 januari

Helaas pindakaas het is GEEN vergadering…Het goede nieuws is dat het Winterbar is van de Jin en dat jullie daar welkom zijn!!!


Zaterdag 14 januari

JOEPIEEEE, we gaan een mega, vette, toffe, leuke, coole, grappige, plezante film kijken! Heb jij graag iets om te drinken en te knabbelen tijdens de film, dan mag je dat zelf altijd meebrengen. We verwelkomen jullie in onze cinemazaal aan de scoutslokalen van 19u tot 21u in jullie favoriete pyjama/onesie!

Zaterdag 21 januari

Oefen maar alvast op jullie pokerface, zorg maar dat je weet hoe je kaarten moet vasthouden, maar zorg vooral dat je weet hoe je moet winnen!

If you can’t beat them, bluff them! We verwelkomen jullie graag op de Grand Casino 3070!

Van 19u tot 21u in jullie chiqueste outfit aan de scoutslokalen.

Zaterdag 28 januari

Wie denkt er te kunnen winnen van Einstein? Heb jij een master-brein? Ben jij DE slimste Jv? Weet jij hoeveel 2637816 x 673298 is?

Kom de uitkomst vanavond dan maar vertellen! Van 19u tot 21u aan de scoutslokalen in uniform (lange broek mag)

PS : vergeet je verstand niet mee te nemen!

Zondag 5 februari

Helaas Pindakaas GEEN VERGADERING. De leiding heeft een weekje rust na hun examens!

Dikke smakkers van jullie leiding!!!

xoxoxo Bucky, Lucky, Komo, Ampari & Tinka

De leiding

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be


Bucky

Fidele Boxer

+324 72 53 49 01

Takleider


Ampari

Hartelijke Collie

+32 492 39 10 20

Kassier


Lucky

Attente Artamus

+32 495 60 47 53

EHBO


Tinka

Sierlijke Oeakari

+32 468 34 37 94

Vlag


Komo

Trouwhartige Steltral

+32 472 71 58 48

Materiaal & Uniform

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.