JONGVERKENNERS

Vrijdag 16 - Zondag 18 februari

Jippieeeee!!! Ons tweede weekend is gepland en het wordt echt te gek! Het thema is Wintersport, net als in een echte skivakantie. Alle leuke details vind je in de mail die we gestuurd hebben. We zijn zo ontzettend enthousiast en kunnen niet wachten om plezier te maken!! 🎿🏂❄️

Zondag 25 februari

Oh oh! Vandaag geen vergadering, maar dat is helemaal niet erg! We hebben een beetje rust nodig na die super leuke quiz van gisteren. Even relaxen en onze hersentjes laten rusten!

Zondag 3 maart

We zullen vele blij maken vandaag waaaaaanttt we gaan het welbekende spel genaamd het smokkelspel spelen! Kom allemaal naar de lokalen van 14 uur tot 17 uur in uniform om een echte smokkelaar te worden! Het wordt echt te gek, dus zorg dat je erbij bent!

Zondag 10 maart

Hoi allemaal! Vandaag is het tijd om je camouflage-outfit aan te trekken, want we gaan je goed trainen voor het scoutsleger! Kom naar de lokalen van 14u tot 17u en we gaan samen plezier maken terwijl we ons voorbereiden op allerlei avonturen!

Xxxxx Pico, Bucky, Komo, Tabaki, Ikki

E-mail:  jongverkenners@scoutskortenberg.be

Bucky

Fidele Boxer

Takleider

Tabaqui

Trouwe Specht

Pico

Dartele Coati

Ikki

Felle Hauki

Vlag

Komo

Trouwhartige Steltral

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In juli gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.