JONGVERKENNERS

Maandschors


Om het voor iedereen veilig te houden vragen wij aan alle leden om altijd een mondmasker bij te hebben! We raden het ten sterkste aan om buiten een mondmasker te dragen en wat extra afstand van elkaar te houden. Aangezien binnen activiteiten verboden zijn, blijven we ten allen tijden buiten. Leden mogen daarom een lange broek aandoen.


Zaterdag 8 januari

Als wij aan januari denken dan denken we niet alleen aan het nieuwe jaar (gelukkig nieuwjaar trouwens), maar dan denken wij ook aan een mooi sneeuwtapijt dat over de velden van Kortenberg en omstreken ligt… En als wij aan sneeuw denken dan denkt Bucky aan zijn favoriete sport: sneeuwvoetbal. Trek dus je favoriete sportkleren aan om samen met je maten en makkers te komen sporten om ons warm te maken en om een paar goals te maken met een fluorescerende bal die we kunnen zien op het sneeuwtapijt. Kom allen van 19-21u naar de lokalen!


Zaterdag 15 januari

Vandaag krijgt jullie liefste leiding een dagje verlof, want de leiding in opleiding aka de jinners komen het vandaag overnemen van ons! Zij hebben een superleuk spel bedacht en hopen dat jullie allemaal komen. Ze verwachten jullie zoals gewoonlijks van 19-21u aan de lokalen.


Zaterdag 22 januari

Ten noorden van ons mooie landje wordt het steeds kouder des te verder je weggaat van de landsgrenzen. Als we naar het zuiden gaan komen we eerst in een warmer klimaat, maar daarna wordt het ook daar stukken kouder. De mensen en dieren die daar leven die maken speciale huizen en ijspaleizen. Vandaag gaan wij proberen om ook een echte iglo of een gigantisch ijspaleis te maken! Neem daarom vandaag een blok ijs (meerdere mag ook altijd!) om samen een iglo te bouwen. Een blok ijs kan je makkelijk maken door een aantal dagen op voorhand een oude (ijs)doos te vullen met water en in de vriezer te steken. We zien jullie met jullie ijsblok van 19-21u aan de lokalen in uniform. Tot dan!!


Zaterdag 29 januari

Aandacht, aandacht! Alle jongverkenners van scouts Kortenberg worden van 19-21u verwacht om hun dienstplicht te gaan doen. Ze moeten niet in hun scoutsuniform maar verkleed in soldaat, majoor, kolonel, … (of een andere pion van Stratego) komen! P.S. het is dus legervergadering vriendjes, we hopen dat jullie allemaal kunnen komen zodat we klaar geraken voor de strijd tegen de Chiro van Erps en Everberg.


Zaterdag 5 februari

De leiding heeft wat rust verdiend, omdat ze tijdens de vakantie hard moesten leren voor hun examens. Er is dus geen vergadering, MAAR dat verhindert niet dat jullie jullie niet kunnen amuseren! Spreek samen af, doe iets met elkaar zodat we volgende week kunnen horen wat jullie allemaal uitgestoken hebben. Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen…

De eerste maand van het nieuwe jaar is even snel gekomen als voorbij gevlogen…

Maar niet getreurd, volgende maand zijn we weer van de partij om weer zotte streken uit te halen! 3 dikke nieuwjaarszoenen van jullie liefste leiding, Sona, Rica, Lucky, Tari, Lalo en Bucky.


De leiding

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be


Sona

Gedreven Waterwolf

+32 498 10 36 93

Takleider


Tari

Gemoedelijke Secretarisvogel

+32 472 07 09 09

Kassier


Lalo

Empatische Mustang

+32 472 13 24 56

EHBO


Lucky

Attente Artamus

+32 495 60 47 53

Materiaal


Bucky

Fidele Boxer

+32 472 53 49 01

Vlag


Rica

Levenslustige Sneeuwstormvogel

+32 474 07 74 84

Uniform

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.