JONGVERKENNERS

Maandschors

 

Zondag 24 september

Woehoeeee vandaag de allerleerste vergadering van het jaar! Ben je benieuwd wat de nieuwe leiding voor jullie in petto heeft? Kom dan naar de lokalen van 14u-17u in UNIFORM. 

Zondag 1 oktober

Gelukkig hebben we al wat tijd gemaakt om kennis te maken. Nu zijn wij ook benieuwd naar jullie innerlijke militair. Kom naar de scoutslokalen van 14u-17u in piekfijn legeruniform, om te ravotten en uit te maken wie in ons scoutsleger past!

 

Zondag 8 oktober

Sportvergadering, na de hele tijd te luieren voor de tv is het nu tijd om een sportieveling te komen uithangen. Sportkleren zijn een must. Daag je jezelf uit en wees creatief, sportief en enthousiast. Voor ons veel belovende spel moet je komen naar de lokalen van 14u-17u in de tofste sportkledij dat je hebt!! 

 

Zondag 15 oktober 

SUPER JAAAAAMEER. Jullie leukst gekste coolste leiding is op planningsweekend om het mega toffe, coolste, leukste en beste jaar te organiseren. Vandaag is het dan ook GEEN vergadering. Tot snelllll!!!!

 

Zondag 22 oktober

Vandaag zullen we een spel doen om erachter te komen wie 3070 of kortenberg city tot in de puntjes kent. Neem voor deze een keer je gsm meer na de scouts. Kom in piekfijn uniform van 14u-17u om jullie kei hard te amuseren!!!

 

Zondag 29 oktober

Vandaag doen we iets speciaal, doe allemaal jullie piekfijn uniform aan en kom naar de lokalen van 19u-21u voor een super avondwandeling met fakkels. Allemaal komen wordt super leuk want we hebben een kei tof spel hieraan gekoppeld!! DUS GEEN VERGADERING VAN 14u-17u MAAR VAN 19u-21u!!!


De leiding

E-mail:  jongverkenners@scoutskortenberg.be


Bucky

  Fidele Boxer

   +324 72 53 49 01 

  Takleider


Tabaqui

  Trouwe Specht

   +32 468 35 88 69 

  Kassier


Pico 

   Dartele Coati

  +32 471 60 03 49

   EHBO


Ikki

  Felle Hauki

   +32 479 24 51 01

  Vlag


Komo

  Trouwhartige Steltral

   +32 472 71 58 48 

  Materiaal & Uniform

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.