JONGVERKENNERS

Zaterdag 12/09 (kleine takken) en zondag 13/09 (grote takken)

Wat hebben we onze schatjes van een patatjes gemist. Al maanden scheuren we de dagen van onze dagkalender uittellend naar dit moment: DE OVERGANG.

Voor de grote takken vindt deze plaats op zondag 13 september!

De boys die dit jaar jongverkenners zijn worden verwacht om 14uur voor een super nice bosspel en om 16uur mogen jullie weer naar huis! Neem 2 euro mee voor een vieruurtje!

Jongverkenners die overgaan naar de givers worden zaterdagavond om 20uur aan kerk van erps verwacht voor een heuse dropping! De finish dient tegen 22uur bereikt te worden aan de scoutslokalen. Kijk voor verdere info zeker in jullie mailbox!

Ook wordt er beide dagen van 14uur tot 19uur een corona-proof scouts-café geopend! à zeker de moeite waard om in je mailbox te gaan kijken.

Zondag 20/09

Oooo de allereerste normale vergadering. Dat gaat vonken geven!!

Van 13u45 ‘s middags tot 16u45 in de vooravond, spelen we de pannen van het dak!

ZATERDAG 26/09

We doen is vergadering op ne zaterdag, want YOLO!!! Van 13u45 tot 16u45, EN breng je meest jolige humeur mee, en je piekfijn uniform!

Zondag 4/10

Maar enfin, geen vergadering vandaag! Jullie leiding stippelt het scoutsjaar tot in de puntjes uit op planningsweekend.

Zondag 11/10

Oefen alvast je op TAG/SIGN/HANDTEKENING. Je zult hem nodig hebben vandaag!

Van 13u45 tot 16u45 aan de scoutslokalen, in je scoutsuniform. #swag

Groetjes gullie gloeiende gloednieuwe leiding!!

Xoxoxoxo

Wervelende Sneeuwstormvogel

0468/10.45.74

Vlag

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.