JONGVERKENNERS

Het zijn avondvergaderingen van 19u tot 21u en gaan online door. Meer info krijg je steeds van je leiding.

Zodra er ook weer voor +12-jarigen echte vergaderingen mogen doorgaan, vind je hier terug de vlag.

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Wervelende Sneeuwstormvogel

0468/10.45.74

Vlag

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.