JONGVERKENNERS

MaandschorsZaterdag 28 mei

In het laatste weekend van mei, na de spetterende slotdag, beginnen de avondvergaderingen terug. Hieraan is goed en slecht nieuws verbonden (maar vooral gooed nieuws!!). Jammer genoeg zijn het nu weer examens, maar als we allemaal goed ons best doen dan kunnen we in juli genieten en ons amuseren op een mega-kei-vet-cool kamp!! ( dit laatste is uiteraard het goede nieuws 😉).

Vanavond mogen we ons eens helemaal uitdossen, want het is geen gewone vergadering. Vandaag is het casino-night! Doe een hemdje en een das of gewoon iets chics aan om je aan de goktafel te vervoegen. De teerling rolt, de roulette draait en de kaarten worden gespeeld van 19-21u aan de lokalen.


Zaterdag 4 juni

Wie van jullie durft het aan, mee op stap te gaan?

Eerder dit jaar hebben jullie jullie sjortechnieken ingeoefend voor kamp. Vandaag moeten jullie je stap- en oriëntatietechnieken onder de knie krijgen. Wil je niet verdwalen op tweedaagse? Kom dan zeker af om 19u aan de lokalen. De vergadering is zoals gewoonlijk deze maand gedaan om 21u. Tot dan maatjes!

Belangrijk: uniform en goede stapschoenen!


Zaterdag 11 juni

Vanavond spelen wij een levensechte champions-league finale. Doe daarom je beste voetbal-schoenen, -sokken, -outfit en -kousen aan, want we nemen het tegen elkaar op op het legendarische gras van Camp Nou(ts). Allen aanwezig! De aftrap wordt gegeven omstreeks 19u. De match eindigt om 21u (onder voorbehoud dat er geen verlengingen gespeeld worden). Zie dat je je club- en volkslied kent, want het wordt een bikkelharde finale. We’ll see eachother on the pitch!! COYM!


Zaterdag 18 juni

James Bond, Captain Jack Sparrow, Piet Piraat en Peter Pan zijn onze favoriete filmhelden. Wil je een van deze of een andere aan het werk zien vanavond? Kom dan naar de film- en movie-night van de Jeevees van scouts Kortenberg. Je hoeft je uniform niet aan te doen, iets gemakkelijks is aangeraden. (Lucky neemt daarom zijn onesie mee.) Een zakje chips, nootjes of popcorn mag ook worden meegenomen zodat we samen net zoals in een echte bioscoop kunnen genieten van een leuke film. De film begint om 19u en eindigt om 21u.


Zaterdag 25 juni

Om de laatste vergadering af te sluiten in schoonheid doen we met z’n allen (lees: alle takken) een giga BBQ! Neem je lievelingsvleesje en 2 euro mee, wij zorgen voor de rest!!! Zorg maar dat jullie talrijk aanwezig zijn, voor deze ene keer van 18u-20u aan onze scoutslokalen.

Kusjes en knuffels van jullie liefste leiding Sona, Rica, Lucky, Tari en Bucky.


De leiding

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be


Sona

Gedreven Waterwolf

+32 498 10 36 93

Takleider


Tari

Gemoedelijke Secretarisvogel

+32 472 07 09 09

Kassier


Lalo

Empatische Mustang

+32 472 13 24 56

EHBO


Lucky

Attente Artamus

+32 495 60 47 53

Materiaal


Bucky

Fidele Boxer

+32 472 53 49 01

Vlag


Rica

Levenslustige Sneeuwstormvogel

+32 474 07 74 84

Uniform

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.