JONGVERKENNERS

Zaterdag 1 juni

Voilà se, we zijn er aan begonnen: juni. De laatste maand van het scoutsjaar is alweer ingegaan. Kom van 19-21u om het begin van het einde (van het jaar) maar ook het einde van het begin (1etekstje van deze maand) te komen vieren. IN UNIFORM

Zaterdag 8 juni

LINKS! LINKS! LINKS! Neen dit is geen verkiezingspropaganda! We doen vandaag legervergadering! Kom in je soldatenuniform vandaag! Afspraak om 19u aan de lokalen. Om 21U maken we een draai van 180° en keren we weer naar huis.

Zaterdag 15 juni

Vandaag spelen we een spel waar jullie al weken naar vragen. Welk spel? Ahaaaaaaaaaaaaaaa, kom naar de lokalen van 19-21u als je het wilt weten. MET DE FIETS!

Zaterdag 22 mei

Laatste vergadering van het jaar ☹. Tel al het plezier op dat je het voorbije jaar gehad hebt, doe dat x3 en neem daar de vierkantswortel van en dan +7. Zo leuk gaat het vandaag worden! Komt dat zien van 19-21u. En omdat het de laatste is doen we ne keer zot: in uniform aan de lokalen!

Weet ge dat getal van daarnet nog? Doe dat x1000 en ge weet hoe leuk het gaat worden op kamp!!!! TOT DAN! Wij kijken er al naar uit!!!!

AUF WIEDERSEHEN! – Twix, Baloe, Rakkie, Fluyt en Otto

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Rakkie (Mariek Wigerinck)

Bezielde Djiggetai

0470/60.07.96

Takleidster

Otto (Lauren Vangrunderbeeck)

Stekelstaartzwaluw

0472/08.35.45

Fluyt (Arne Fluyt)

Charmante Kwikstaart

0470/65.24.32

Uniform

Twix (Dienke Cludts)

Zachtaardige Flicka

0478/79.14.63

Baloe (Hannes Maes)

Waardige Patrijs

0471/77.11.78

Materiaal & Verslag

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.