JONGVERKENNERS

Vrijdag 10 januari

Wij hopen dat jullie al bekomen zijn van de kerstmarkt, want de leiding heeft speciaal in hunne blok, toch iets speciaals voor jullie in petto!!! SCHAATSEEEEEN! Jullie worden allemaal verwacht aan de schaatsbaan in Haasrode om 19u15 in uniform en met handschoentjes!! en we stoppen met schaatsen om 21u30. Carpoolen is de boodschap ;) Vedere info volgt nog!

Zondag 12 januari staat er nog een extraatje op het programma. Ouders en leden zijn van harte uitgenodigd om mee te repeteren voor ons 100 jaar weekend. Van 14u tot 17u zullen wij aan onze lokalen songs van vroeger en nu met zijn allen zingen, zodat we we het grote publiek tijdens ons feestweekend omver kunnen blazen/zingen. Dit is geheel vrijblijvend en jullie zijn allen meer dan welkom!

Zaterdag 18 januari

Woehoeeeew 18 januari, dat kan niet anders betekenen, dan dat het een geweldige vergadering wordt!! Wees er zeker bij van 19u tot 21u in piekfijn uniform aan de scoutslokalen.

Zaterdag 25 januari

Tis alweer de laatste vergadering van januari. Je hebt voor deze vergadering niks nodig behalve 200g goed humeur! En je uniform duuuh, van 19uur tot 21uur!

Zondag 2 februari

De leiding is op de latten na hun lange examenperiode en jullie kunnen dus eens een zondag uitrusten, de koers kijken, koekjes baken, een insectenhotel maken… Geen scouts

Zondag 9 februari

Vergadering van 2 tot 5!! Ma dat is lang geleden!! Wij staan alvast te SPRINGEN. Oefen alvast je overslag dubbele schroef!

Wiehoeeew het scoutsjaar is weer met een dikke knal ingezet!!

Kusjes van jullie lieftallige leiding xoxoxo

TWIX-BANDAR-PHAO-VELIKO-CHIKAI

E-mail: jongverkenners@scoutskortenberg.be

Phao

Hechte Steenarend

0468/22.08.95

Takleider

Bandar

Toegewijde Torenvalk

0471/68.09/80

Twix (Dienke Cludts)

Zachtaardige Flicka

0478/79.14.63

Chikai

Wervelende Sneeuwstormvogel

0468/10.45.74

Vlag

Veliko

Plichtsgetrouwe Adelaar

0472/13.69.29

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens, en enkel jongens, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.