JONGVERKENNERS

Maandschors

 

Zaterdag 25 mei

We hebben een fantastische casinoavond georganiseerd in de lokalen van 19-21u! Trek je mooiste outfit aan en kom je geluk beproeven bij onze spellen. Van blackjack tot poker, er valt van alles te beleven! Mis het niet; het belooft een avond vol spanning en plezier te worden.

Zaterdag 1 juni

Vandaag is het LEIDINGSWISSEL! Er staat nieuwe leiding te popelen om jullie te verrassen met spannende spelletjes en veel lol. Kom naar de scoutslokalen in je uniform van 19-21u. See you straks voor een avondje plezier en gezelligheid!

Zaterdag 8 juni

Vanavond van 19-21u hebben we de wel verwachte vuile vergadering bij de lokalen! Trek oude kleren aan die vies mogen worden en weg mogen. Bereid je voor op modder, verf en veeeeeeel ravotten! We kijken er al naar uit!!

Zaterdag 15 juni

Vandaag van 19-21u organiseren we waterspelen bij de lokalen omdat het prachtig weer wordt! Trek je zwemkleding aan en bereid je voor op een spetterende avond vol waterpret. Vergeet je handdoek niet anders kan je heeeeel koud krijgen!

Zaterdag 22 juni

Kom vandaag van 18-20u naar de lokalen voor de laatste vergadering van het jaar. We gaan samen BBQ'en om dit geweldige jaar af te sluiten. Neem je favoriete stukje vlees (of alternatief) mee, wij zorgen voor de rest! Tot zooooooo!!!

 

Kusjes komo, bucky, picco, tabaki en ikki

De leiding

E-mail:  jongverkenners@scoutskortenberg.be


Bucky

  Fidele Boxer

   +324 72 53 49 01 

  Takleider


Tabaqui

  Trouwe Specht

   +32 468 35 88 69 

  Kassier


Pico 

   Dartele Coati

  +32 471 60 03 49

   EHBO


Ikki

  Felle Hauki

   +32 479 24 51 01

  Vlag


Komo

  Trouwhartige Steltral

   +32 472 71 58 48 

  Materiaal & Uniform

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jongverkenners?

Jongverkenners zijn jongens van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In juli gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.