GIVERS

Zondag 1 mei

!!!!!! GEEN VERGADERING!!!!!!!! Hoewel het vandaag dag van de arbeid is, is de leiding stevig aan het travakken in Chimay om ons groepskamp tot in de puntjes voor te bereiden. Gelukkig is er vandaag motorcross op televisie, namelijk de MXGP manche in Denver, Verenigde staten. Ook begint het tennistoernooi van Madrid waarin onze Belgische trots, David Goffin, Rafael Nadal zal kloppen. Jullie gaan zich dus zeker kunnen bezig houden!

Zondag 8 mei

Wat gebeurd er als je een moeder Wolf, een vader Geit, een Bijenkoningin en een Sprankelende worm samen zet, om gedurende 3 uur lang op een bende kakelende kippen te passen die elk moment een ei kunnen leggen?? Awel, kom het ontdekken van 14u tot 17u aan de scoutslokalen.

Opgelet: Na de vergadering organiseren wij met de leiding nog een scoutsbar, blijf dus zeker nog iets drinken nadien!!!!!!

Zondag 15 mei

Tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar. Trek allemaal jullie vuilste kleren aan, want wij gaan vandaag lekker plenzen in de modder, door het water spatten, in de goot liggen, op elkaar schilderen, onze haren wassen met mosterd en last, but not least, ons vooral tussendoor niet proper maken. Allee he, allemaal aanwezig voor vuile vergadering he, 14u tot 17u aan de lokalen.

Zaterdag 21 Mei

!!! SLOTDAG !!!! In de voormiddag is er een rommelmarkt en in de namiddag tal van activiteiten zoals springkastelen, schminken, spons gooien, … . Gedurende heel de dag wordt er een scoutsbar open gehouden, kom dus zeker eens een kijkje nemen!! Ook de infomomenten over het kamp vinden deze dag plaats. Verdere info over uren volgt zo snel mogelijk.

PS: Slotdag is niet de laatste vergadering van het jaar! De week erna starten de avondvergaderingen, dus ook in juni staat de leiding nog voor jullie klaar!

Adios, Hasta Luego

Jullie Favo Dreiries

E-mail: givers@scoutskortenberg.be

Fila

Tedere Koolmees

Takleidster

Rolo

Nuchtere Secretarisvogel

Suki

Spitsvondige Stokstaart

Lella

Heldere Monias

Bandar

Toegewijde Torenvalk

Vlag

Chikai

Wervelende

Sneeuwstormvogel

Materiaal & Uniform

Wie zijn de givers?

Givers zijn jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar oud. Ze vormen samen 1 grote, gemengde groep met aandacht voor groepswerk en voor grote projecten. Vanuit eigen interesses gaan ze op zoek naar zichzelf tussen soortgenoten door typische activiteiten. Men zal steeds moeten leren omgaan met meer en meer verantwoordelijkheden en leren initiatieven te nemen.

Buitenlands Kamp

Om de 3 jaar gaan de Givers zelfs op buitenlands kamp, zodat elke Givers reeds een beetje is voorbereid op het buitenlands kamp bij de JIN. Ook wordt er aandacht besteed aan het leren leiding geven over een groepje. Zo krijgen de oudstejaars reeds verschillende verantwoordelijkheden die doorheen het jaar worden bijgebracht om hier op het kamp dan optimaal gebruik van te kunnen maken.