GIVERS

Zaterdag 12/09 (kleine takken) en zondag 13/09 (grote takken)

’t Zal wel zijn! Het nieuwe scoutsjaar gaat van start. Jullie worden verwacht op zondag 13 september om 14u aan de lokalen. Hier komen jullie je nieuwe leiding te weten. Om 16u15 is gedaan en mogen jullie naar huis of iets drinken op het scoutsterras. Let op: Dit wel in een bubbel van 5.

!Neem 2 euro mee voor een heerlijk vieruurtje!

Zondag 20/09

De eerste vergadering van het jaar. Vandaag doen we iets typisch scouts. Neem allemaal ulle bottine mee! En zoals de wet omschrijft: “Van 13u45 tot 16u45 aan de scoutslokalen in piekfijn uniform

Zaterdag 26/09

Jullie zien het goed vandaag scouts op zaterdag. “Hoe onnozel is da?” horen we jullie al zeggen. Maar denk is twee keer na het is zaterdag 26 september. Doet er jullie al een belletje rinkelen? Nee nog altijd niet? Kom het dan maar ontdekken van 13u45 tot 16u45 aan de scoutslokalen.

Zondag 4 oktober

Het is geen vergadering. De leiding is op planningsweekend.

Zondag 11 oktober

Vandaag oefenen we het avondlied van de kapoenen, welpen, kabouters en grote takken. Deze worden als parate kennis aanschouwd voor het scoutsexamen op het einde van het jaar. De leerkrachten zullen er zijn van 13u45 tot 16u45. Afspraak aan lokaal 116 op de scoutscampus (scoutslokalen). Bekijk ook regelmatig jullie smartschool.

Ne stevige linker,

Kwieke suricata

0493/05.55.54

Wie zijn de givers?

Givers zijn jongens en meisjes van 14 tot 17 jaar oud. Ze vormen samen 1 grote, gemengde groep met aandacht voor groepswerk en voor grote projecten. Vanuit eigen interesses gaan ze op zoek naar zichzelf tussen soortgenoten door typische activiteiten. Men zal steeds moeten leren omgaan met meer en meer verantwoordelijkheden en leren initiatieven te nemen.

Buitenlands Kamp

Om de 3 jaar gaan de Givers zelfs op buitenlands kamp, zodat elke Givers reeds een beetje is voorbereid op het buitenlands kamp bij de JIN. Ook wordt er aandacht besteed aan het leren leiding geven over een groepje. Zo krijgen de oudstejaars reeds verschillende verantwoordelijkheden die doorheen het jaar worden bijgebracht om hier op het kamp dan optimaal gebruik van te kunnen maken.