KABOUTERS

Zondag 9 oktober

Joepieee, het is weer zondag! We zijn weer helemaal terug en hebben super toffe spelletjes voor jullie in petto. Vandaag spelen we het grote ‘laat zien dat jullie cooler zijn dan de welpen’-spel! We maken er vandaag een echte welpen-vergadering van, vol plezier en ravotten. We verwachten jullie in jullie coolste welpenoutfit (dit hoeft niet perse een welpen-uniform te zijn, laat jullie creativiteit de vrije loop), van 14u tot 17u aan de lokalen.

Zondag 16 oktober

Hey hey kaboutertjes, bereid je voor op een super leuke zondagnamiddag! We maken vandaag een tocht door Kortenberg met heel veel verrassende opdrachten. Doe je beste wandelschoenen aan en haal je beste padvinder-skills boven, zodat we zeker de weg terug naar de lokalen vinden. We zien jullie graag van 14u tot 17u aan de lokalen, in uniform.

21/10-23/10

YES, we gaan op weekend! We verzamelen vrijdagavond om 20u aan de scoutslokalen in Linden. Voor ons allereerste weekend hebben we uiteraard ook een kei vet thema: Olympische Spelen!! Jullie mogen jullie helemaal uitleven met jullie verkleedkleren; wij zijn al super benieuwd! Meer info vinden jullie in de mail.

Zaterdag 29 oktober

Het is weer tijd voor een geweldige editie van onze jaarlijkse Kaas & Wijn! We verwelkomen jullie graag vanaf 18u voor een assortiment van heerlijke kazen en wijnen. Er is ook de mogelijkheid om af te halen. Meer informatie vinden jullie op ons Facebook-evenement! (Het is geen verplichting om hierbij aanwezig te zijn, maar wel heel gezellig.)

Zondag 30 oktober

GEEN VERGADERING! We genieten nog na van de Kaas & Wijn en staan volgende week weer paraat met een kei leuk spel.

Kusjes en knuffels van jullie enthousiaste leiding,

Lilo, Ronny, Nala, Nodda en Pipa

E-mail: kabouters@scoutskortenberg.be

Lilo

Vredelievende papegaai

Takleider

Ronny

Beminnelijke Karbauw

Nala

Joviale Beo

Pipa

Zachtzinnige Coscoroba

Vlag

Nodda

Gevatte Carancho

Materiaal & Uniform

Wie zijn de kabouters

Kabouters zijn meisjes, en enkel meisjes, van 8 tot 11 jaar oud. Samen met onze leiding spelen we elke week een ander tof spel. Al spelenderwijs leren we elkaar beter kennen en ook de wereld rondom ons. Het bos, de speeltuin, het dorp, ... Ze hebben geen geheimen meer voor ons.

Weekends

Vanaf nu gaan we 3 keer per jaar op weekend. De eerste keer gaan we al in de herstvakantie op weekend. Ons tweede weekend valt ofwel rond kerstmis, ofwel rond carnaval. Ons laatste weekend is het paasweekend. Elk weekend begint op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag.

Kamp

In de zomer gaan wij op kamp. 7 dagen van huis weg met alle kabouters. Soms nemen we zelfs de welpen mee. Onze kampen draaien rond een centraal thema: glitter and glamour, oosterse nachten, ... Altijd tof, en altijd anders.