KABOUTERS

Zaterdag 11 september:

Op zaterdag 11 september geven we het startschot van het nieuwe scoutsjaar. Kom kennis maken met je nieuwe leiding en ontdek welke nieuwe vriendjes er in jouw tak zitten! De ouders kunnen terwijl genieten van een hapje en een drankje op het scoutsterras, dat gedurende de volledige dag geopend zal zijn.

Zondag 19 september:

Het moment is eindelijk daar, de eerste vergadering, vandaag gaan we elkaar wat leren kennen. Afspraak aan de lokalen van 14-17u in uniform.

Zaterdag 25 september:

Door het WK wielrennen is de vergadering op zaterdag ipv op zondag. Vandaag spelen we een fietsspel! Kom maar af naar de lokalen van 14-17u in je leukste fietskleren en met je fiets.

Zondag 3 Oktober:

Het is vandaag spijtig genoeg geen vergadering omdat de leiding druk bezig is leuke dingen voor jullie te plannen op planningsweekend.

Kusjes en knuffels van jullie nieuwe leiding: Stitch, Beo, Ronny, Deepe en Luigi xxx

E-mail: kabouters@scoutskortenberg.be

Stitch

Fleurige Dziggetai

Takleidster

Luigi

Fonkelende Kauw

Deepe

Eerbiedwaardige Rode Vos

Vlag

Beo

Gloeiende Beo

Materiaal & Uniform

Wie zijn de kabouters

Kabouters zijn meisjes, en enkel meisjes, van 8 tot 11 jaar oud. Samen met onze leiding spelen we elke week een ander tof spel. Al spelenderwijs leren we elkaar beter kennen en ook de wereld rondom ons. Het bos, de speeltuin, het dorp, ... Ze hebben geen geheimen meer voor ons.

Weekends

Vanaf nu gaan we 3 keer per jaar op weekend. De eerste keer gaan we al in de herstvakantie op weekend. Ons tweede weekend valt ofwel rond kerstmis, ofwel rond carnaval. Ons laatste weekend is het paasweekend. Elk weekend begint op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag.

Kamp

In de zomer gaan wij op kamp. 7 dagen van huis weg met alle kabouters. Soms nemen we zelfs de welpen mee. Onze kampen draaien rond een centraal thema: glitter and glamour, oosterse nachten, ... Altijd tof, en altijd anders.