JONGGIDSEN

Zaterdag 11 september:

Op zaterdag 11 september geven we het startschot van het nieuwe scoutsjaar. Kom kennis maken met je nieuwe leiding en ontdek welke nieuwe vriendjes er in jouw tak zitten! De ouders kunnen terwijl genieten van een hapje en een drankje op het scoutsterras, dat gedurende de volledige dag geopend zal zijn.

Zondag 19 september:

Het is zo ver.

Het nieuwe scoutsjaar begint, met een knaller van een vergadering.

We verwachten jullie zoals altijd van 14u tot 17u aan de scoutslokalen in piekfijn scoutsuniform.

Tot dan!

Zaterdag 25 september:

Jow jow jow, vandaag vergadering op zaterdag dus aangezien er in Leuven wat bekende koppen een toertje gaan fietsen voor een kleine wedstrijd genaamd het WK!!!!

Kom van 14u tot 17u naar de scoutslokalen voor een dopingcontrole. Het beloofd gestoord vet te worden.

Ciaowkes byekes!

Zondag 3 oktober:

Vandaag helaas geen vergadering. De leiding is op weekend om dit episch jaar te plannen.

Tot volgende week xxxxx

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Noush

Openhartige Steenarend

Takleidster

Chilla

Frivole Chinchilla

Nala

Joviale Beo

Yoda

Guitig Winterkoninkje

Vlag

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.