JONGGIDSEN

Zondag 9 oktober

Vandaag is het de spannende dag waar jullie allemaal op te zitten wachten…. De patrouilles gaan bekend worden gemaakt. Maar dit doen we niet zo maar, verwacht al maar een kei mega super spannend spel. Dit wil je zeker niet missen dus we verwachten jullie allemaal om 14u tot 17u aan de lokalen in een piekfijn uniform.

Zondag 16 oktober

De dag is aangebroken dat we gaan meemaken wie de beste jonggids is. Dit kan je bewijzen door helemaal naar de top te klimmen. Jullie kunnen het al raden… Kom om 14u tot 17u naar de lokalen als je het beste ladderspel allertijden niet wilt missen. Vergeet niet nog steeds een piekfijn uniform aan te doen!

21/10 – 23/10

Ons eerste weekend van dit jaar is aangebroken!!!! JOEPIE, SUPER EXCITED!!!! De leiding heeft er al suuuuuper veel zin in. Hopelijk jullie ook. De verdere info volgt nog via mail.

Zaterdag 29 oktober

Kom maar lekker smullen want het is Kaas & Wijn!!! De deuren gaan open om 18u en je hebt ook de mogelijkheid om af te halen. Be there or be square!

Zondag 30 okotber

GEEN VERGADERING! Om te bekomen van de overheerlijke Kaas & Wijn.

Dikke kusjes en knuffels van de leukste leiding: Haabi, Ikki, Lougi, Lex en Kenny

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Luigi

Fonkelende kauw

Takleidster

Haabi

Spitante parkiet

Lex

Schalkse Wezel

+32 468197821

Ikki

Felle hauki

Vlag

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.