JONGGIDSEN

Om het voor iedereen veilig te houden vragen wij aan alle leden om altijd een mondmasker bij te hebben! We raden het ten sterkste aan om buiten een mondmasker te dragen en wat extra afstand van elkaar te houden. Aangezien binnen activiteiten verboden zijn, blijven we ten allen tijden buiten. Leden mogen daarom een lange broek aandoen.

Welkom welkom in dit fantastische, en ongetwijfeld beter, nieuwe jaar!!!

Wij hopen dat jullie er een deugddoende kerstvakantie op hebben zitten en helemaal klaar zijn voor de start van het nieuwe jaar!

Zoals vanouds start elke scoutsmaand met de maandschors, beter bekent als ‘De Vlag’.

Dit jaar wederom voor jullie uitgeschreven door de enige echte Yoda!

Geniet ervan en tot snel!

Zaterdag 8 januari

We starten 2022 met een vergadering vol ritme, muziek en ongeziene danspassen. Het zal er hard aan toe gaan in de voorziene dance battles en dance offs. Ik stel voor dat je jouw beste dansschoenen aantrekt en al een aantal moves instudeert. De danszaal opent om 19u aan de scoutslokalen en sluit weer zijn deuren om 21u. Aangezien dansen in een scoutsuniform je skills wat kan belemmeren, mag je in je gekste dansoutfit komen.

Tot dan!!!!

Zaterdag 15 januari

Vandaag een iet of wat andere vergadering dan gewoonlijk. Jullie favoriete vijftal wordt vervangen door enkele gemotiveerde Jinners. Deze hebben een super spel in elkaar gestoken en kijken er erg naar uit om voor 1 keer jullie leiding te zijn. Wij verwachten jullie van 19u tot 21u aan de scoutslokalen in tip top uniform.

Doeeeeeg!!!

Zaterdag 22 januari

Vanavond op het programma: een spel vol tactiek en sluwheden. Een levensgrote oorlog zoals Kortenberg er nog nooit een gekend heeft. Haal de innerlijke Napoleon in je naar boven. Of nog beter, je innerlijke Julius Caesar. Over deze meesterlijke romeins dictator hebben jullie vast al het een en ander geleerd. We zien jullie graag komen in uniform en van 19u tot 21u aan de scoutslokalen te Kortenberg.

Morituri te salutant!

Zaterdag 29 januari

Deze maand sluiten we af met festiviteiten. Heel de avond zal er luid gelachen, binnensmonds gevloekt -en uiteindelijk gezegevierd worden. Aan de hand van verscheidene spellen zullen we jullie behendigheid, snelheid en denkvermogen testen. Het belooft episch te worden. Jullie worden met open armen ontvangen aan de scoutslokalen van 19u tot 21u in scoutsunifrom.

Wij kijken er alvast naar uit!!

Zaterdag 5 februari

De leiding rust even uit na hun examens, geen vergadering!

Kusjes,

Nala, Noush, Kenny, Chilla en Yoda

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Noush

Openhartige Steenarend

Takleidster

Chilla

Frivole Chinchilla

Nala

Joviale Beo

Yoda

Guitig Winterkoninkje

Vlag

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.