JONGGIDSEN

Vrijdag 16 - Zondag 18 februari

Joepieeee!!! Ons tweede weekend staat gepland. Het wordt een onvergetelijk weekend met als thema Wintersport. Alle info kan je terugvinden in de infomail. Wij hebben er alvast super super super veel zin in!!!!

Zondag 25 februari

Helaas pindakaas...GEEN vergadering vandaag want we moeten onze hersenen even laten rusten na die mega coole Quiz van gisteren.

Zondag 3 maart

Wil jij graag de Minneveldstraat, of liever de Karterstraat? Ga je voor de overwinning en kun jij de Wijngaardstraat of Colombastraat kopen? Heb je te veel schulden waardoor je naar de gevangenis moet? Kom in piekfijn uniform naar de lokalen van 14u tot 17u voor het leukste spel ooit!!

Zondag 10 maart

Wat denken we ervan om Sergio Hermans, Piet Huysentruyt, Sofie Dumont & Jeroen Meus eens een poepje te laten ruiken? Wij, de leiding, zijn benieuwd of jullie in staat zijn om een eigen sterrenrestaurant te openen. Kom jullie magische handen en goed gevoel voor smaak maar eens bovenhalen deze zondag in piekfijn uniform aan de lokalen van 14u tot 17u!!Mmmmmm

Xxxxx Bwi, Ace, Lex, Luigi & Tinka

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Luigi

Fonkelende kauw

Takleidster

Bwi

Ravissante Spitsvogel

Lex

Schalkse Wezel

Tinka

Sierlijke Oeakari

Vlag en uniform

Ace

Charmante Coendou

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In juli gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.