JONGGIDSEN

Zondag 1 mei

!!!GEEN VERGADERING!!!

De leiding is op weekend naar het kampterrein voor deze zomer om ons mega vet cool groepskamp voor te bereiden.

Tot volgende week vriendjes!

Zondag 8 mei

Vandaag is het een speciale vergadering. Het is namelijk leidingswissel. Jullie zullen deze namiddag dus leiding krijgen van leiders die jullie nog niet kennen maar wij hebben al gehoord dat ze een super leuk spel hebben voorbereid voor jullie. Daarom allemaal aanwezig in piekfijn uniform van 14u tot 17u aan de scoutslokalen te Kortenberg. Flink zijn he 😉. We zien jullie graag volgende week terug.

Zondag 15 mei

Het is terug aan ons, jullie eigenste tofste leiding. En we hebben er enorm veel zin. We kijken er naar uit jullie allemaal talrijk aanwezig te zien want we hebben wederom een gemaan gestoord cool spel voorbereid voor jullie. Kom van 14u tot 17u naar de scoutslokalen om te ontdekken wat we vandaag voor jullie in petto hebben. Dooeeeeeeeeeeeeeeiiiiii!!!

Zaterdag 21 mei

!!! SLOTDAG !!!! In de voormiddag is er een rommelmarkt en in de namiddag tal van activiteiten zoals springkastelen, schminken, spons gooien, … . Gedurende heel de dag wordt er een scoutsbar open gehouden, kom dus zeker eens een kijkje nemen!! Ook de infomomenten over het kamp vinden deze dag plaats. Verdere info volgt zo snel mogelijk.

PS: Slotdag is niet de laatste vergadering van het jaar! De week erna starten de avondvergaderingen, dus ook in juni staat de leiding nog voor jullie klaar!

Zo is er alweer een maand voorbij gevlogen se. Wat was het toch tof he!

Dikke knuffels en kusjes van jullie favo leiding,

Chilla, Kenny, Noush, Nala en Yoda

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Noush

Openhartige Steenarend

Takleidster

Chilla

Frivole Chinchilla

Nala

Joviale Beo

Yoda

Guitig Winterkoninkje

Vlag

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

Materiaal & Uniform

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.