JONGGIDSEN

Zondag 18 oktober

Zoals het België kenmerkt, zijn wij blijkbaar niet zo goed in regeringen vormen enzo. Daar gaan wij vandaag verandering in brengen! Aan een snelheidstempo van 3 uur zal jouw team een regering weten te vormen en redden van de ondergang van ons vaderland. Van 13.45 uur tot 16.45 uur aan het Koninklijk Paleis van de Scoutslokalen te Kortenberg.

Zondag 25 oktober

Als een ei zonder zout. Beter het hoofd in de regen dan de voeten nat. Het is uit mijn gat en in mijn gat. Een klap van een lamme aap krijgen. Aan mijn lijf geen polonaise. Poolse landdag. Weten jullie wat deze gekke zinsconstructies beteken? Kom het ontdekken van 13.45 uur tot 16.45 uur op onze befaamde lokalen van Skoette K-Berg.

Zondag 1 november

Breng vandaag jullie nobelste attitude mee, want vandaag strijden we voor de skoette-prijs! Dit is de allerhoogste onderscheiding van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Ben jij klaar om de om de winst in de wacht te slepen? Dan word jij verwacht op het strijdtoneel aan de Scoutslokalen van Kortenberg van 13.45 uur tot 16.45 uur.

Volgende week op zaterdag 7 november kan u genieten van een lekkere kaas-en wijnavond op reservatie ten voordele van het buitenlands kamp van de Givers. Geen zin om uit die knusse en warme zetel te komen? Geen probleem! U kan een lekker kaas-of vleesschotel bestellen via een inschrijvingslink die nog online zal worden geplaatst.

Zondag 8 november

Amai seg, wat was die kaas-en vleesschotel van gisteren lekker zeg. Maar amai wat zijn onze buikjes vol. Vandaag gaan we al die calorieën eraf dansen. We gaan hakken, stampen, raven, jumpen,… Kom je dansbenen uitzwieren van 13.45 uur tot 16.45 uur aan de dansstudio Scouts Kortenberg.

Zondag 15 november

We zitten nu halverwege het eerste semester en wij zijn eigenlijk wel is curieus welke kennis jullie al hebben opgedaan op die schoolbanken. Vandaag worden jullie geprikkeld en gekieteld aan de hersenen. Want oweee als er fouten worden gemaakt hé vrouwen!! Van kwartvoortwee tot kwartvoorvijf @scoutslokalen van Kortenberg.

Zondag 22 november

22 november is de 326e dag van het jaar, wat betekent dat er nog maar 39 dagen zijn van 2020, WHUT?? Om dit droevige nieuws een plaats te geven worden jullie verwacht van 13.45 uur tot 16.45 uur @Scoutslokalen van Kotenberg.

Zondag 29 november

Ohneee ohneeee. Inspecteur Jeroen Cola komt vandaag op onze scoutslokalen te Kortenberg een forensisch onderzoek uitvoeren in het kader van een moord op een 25-jarige vrouw. Vandaag hebben wij u hulp nodig om hem te helpen. Vandaag geen gezever, tis van serieus te doen van 14.45 uur tot 16.45 uur.

Een stevige elleboog van jullie liefste leiding xxx Scara, Kasha, Otoo, Lella, Mousse en Nisha

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Heldere Monias

0471/79.14.22

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.