JONGGIDSEN

Vrijdag 10 januari

Vandaag gaan we schaatsen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En niet zomaar schaatsen, neen, we gaan DISCOSCHAATSEN! Jullie worden allemaal verwacht aan de schaatsbaan in Haasrode om 19u15 en we stoppen met schaatsen om 21u30. Iedereen die kan winnen van Pakku in een raceje krijgt een verrassing. Extra informatie volgt.

Zondag 12 januari staat er nog een extraatje op het programma. Ouders en leden zijn van harte uitgenodigd om mee te repeteren voor ons 100 jaar weekend. Van 14u tot 17u zullen wij aan onze lokalen songs van vroeger en nu met zijn allen zingen, zodat we we het grote publiek tijdens ons feestweekend omver kunnen blazen/zingen. Allen dus geheel vrijblijvend meer dan welkom!

Zaterdag 18 januari

Vandaag hebben we iets heel speciaals in petto. Kom dus allemaal heel zeker van 19u tot 21u in piekfijn uniform. Aan de lokalen zoals gewoonlijk.

Zaterdag 25 januari

Wie van jullie heeft er altijd al in een koor willen zingen? Allemaal uiteraard! Vandaag is jullie kans. Jullie worden verwacht van 19u tot 21u aan de lokalen. In uniform

Zondag 2 februari

De leiding moet nog even bekomen van de examens, vooral Pakku. We zijn dus toe aan een pauze, vooral Pakku. Het is dus GEEN VERGADERING. volgende week zien we jullie graag terug.

Zondag 9 februari

De winterstop is gedaan! Avondvergaderingen zijn verleden tijd. Kom allemaal naar de lokalen in uniform. Van 2 tot 5. Het is de eerste echte vergadering van het nieuwe decennium, het belooft dus eentje te worden om nooit te vergeten!!

Gelukkig Nieuwjaar en fijne driekoningen gewenst!! Kusjes Pakku, Lella, Kasha, Selma et Mousse xxxxxxx

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Kasha

Pikante Mustang

0471/77.92.26

Takleidster

Pakku

Bedrijvige Sneeuwpetrel

0499/36.18.59

Selma

Uitgelaten Arasari

0470/09.38.37

Mousse

Bezonnen Perdix

0468/10/38.17

Uniform & Vlag

Leela

Heldere Monias

0471/79.14.22

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.