JONGGIDSEN

Maandschors


Zaterdag 25 mei

PIEP PIEP PIEP!!!! Wij zijn opzoek naar de perfecte bendeleden…

De ideale kandidaat ziet er als volgt uit : discreet, moedig, geheimen kunnen bewaren, doorzettingsvermogen, zo snel als Usain Bolt

Denk jij dat je aan deze eigenschappen voldoet? Kom dan van 19u-21u naar de lokalen in piekfijn uniform.

 

Zaterdag 1 juni

Ben je de leiding na dit jaar al een beetje beu geraakt? Geen paniek!! Vandaag heb je de kans om nieuwe leiding te ontmoeten. Heb je altijd al eens willen weten hoe andere leiding het zou aanpakken bij de jonggidsen? Kom dan naar de lokalen van 19u tot 21u in piekfijn UNIFORM!!!

 

Zaterdag 8 juni

Wat is er leuker dan nog eens terug alles te mogen wat een kapoen doet. Zelf vuil worden van top tot teen, maar ook anderen vuil maken.

Wat denken jullie ervan om nog eens een goede vuile vergadering te houden? Zin in???

Kom dan naar de lokalen van !! 18u-20u !! in kleren die vuil mogen worden.

PS: Tinka mag ook vuil gemaakt worden!!!!!

 

Zaterdag 15 juni

Vandaag is een vergadering waar jullie (bijna) alles mogen maar ook waar je veel verantwoordelijkheid moet hebben. Je moet als een groep kunnen samenwerken en snel dingen leren!

Hebben jullie er zin in? Dan zien we jullie aan de lokalen van 19u tot 21u in piekfijn uniform

 

Zaterdag 22 juni

Mmmmmm ruiken jullie dat ook al? Het wordt zo mooi weer dat onze bbq-vingers beginnen te tintelen. Om het leuke jaar af te sluiten willen we graag met jullie bbq’en!!!

Kom naar de lokalen van !! 18u-20u !! in een zomerse outfit!

NEEM MEE: eigen vleesje!!

 

 

De laatste dikke kusjes van Lex, Bwi, Ace, Luigi & Tinka

De leiding

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be


Luigi

  Fonkelende kauw

   +32 474 08 98 79

   Takleidster 

Bwi

  Ravissante Spitsvogel

   +32 468 32 14 89

  Kassier


Lex

  Schalkse Wezel

  +32 468 19 78 21  

  EHBO 


Tinka

  Sierlijke Oeakari

  +32 468 34 37 94

  Vlag en uniform 


 Ace

  Charmante Coendou

   +32 488 60 02 37

  Materiaal

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In juli gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.