JONGGIDSEN

Beste ouders en leden,

Wij kregen vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen de mededeling dat scoutsactiviteiten niet langer mogen doorgaan tot en met 19 april omwille van de uitbraak van het Corona virus. Het belang van de kinderen en jongeren staat centraal in deze beslissing.

Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 19 april. De situatie wordt voortdurend gemonitord en indien wij over meer info beschikken, brengen we jullie tijdig op de hoogte.

Wij hopen jullie allemaal zo snel mogelijk terug te zien!

Groetjes,

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Kasha

Pikante Mustang

0471/77.92.26

Takleidster

Pakku

Bedrijvige Sneeuwpetrel

0499/36.18.59

Selma

Uitgelaten Arasari

0470/09.38.37

Mousse

Bezonnen Perdix

0468/10/38.17

Uniform & Vlag

Leela

Heldere Monias

0471/79.14.22

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.