JONGGIDSEN

Maandschors

 

 

Zondag 24 september

Woehoeeee vandaag de allerleerste vergadering van het jaar! Ben je benieuwd wat de nieuwe leiding voor jullie in petto heeft? Kom dan naar de lokalen van 14u-17u in UNIFORM. 


Zondag 1 oktober

We hebben ondertussen de eerste vergadering en kennismaking achter de rug. Tijd voor het échte werk. We gaan ons mooie 3070 ontdekken dus neem zeker je voeten of fiets mee!! BELANGRIJK neem ook je GSM mee. Denk jij dat je Kortenberg door en door kent?  Kom dat dan eens bewijzen aan de lokalen van 14u tot 17u in piekfijn uniform.

 

Zondag 8 oktober

Oh neeeee!!! Vandaag zijn er 2 van de jogi-leiding vermist...Wij hebben jullie hulp nodig om hen terug te vinden. Kunnen jullie ons komen helpen en bewijzen dat Jonggidsen ‘altijd paraat!!!’ staan? Neem je grootste vergrootglas mee en je beste speurneus. Wij zien jullie aan de lokalen van 14u tot 17u in piekfijn uniform. 

 

Zondag 15 oktober 

Helaaaaas pindakaaaas. Jullie liefste leiding is op planningsweekend om het mega toffe, coolste, leukste en beste jaar te organiseren. Vandaag is het dan ook GEEN vergadering. Tot snelllll!!!!

 

Zondag 22 oktober

“1 2 3 4 hup naar achter hup naar voor, 1 2 3 4 even rusten dan weer door”. Kunnen jullie al raden wat voor vergadering het is vandaag??? Warm je spieren al maar goed op want vandaag moeten wij, Jonggidsen, bewijzen dat we naar de Olympische spelen mogen!! Kom naar de lokalen van 14u tot 17u in je beste SPORTOUTFIT!!!

 

Zondag 29 oktober

Rollen bollen maarrrrr. Vandaag is het vergadering op wiiiieeeeltjes!!!! Mega cool toch?! Misschien komt er wel een tractor of het bekende hoverboard. We hopen jullie allemaal te zien aan de lokalen van 14u tot 17u met een voertuig op wieltjes naar keuze!!  (PS : wij zijn niet verantwoordelijk voor schade. Denk goed na wat je meeneemt en dus niet de dure auto van mama of papa 😉) 


Groetjes jullie favo leiding

Luigi, Bwi, Lex, Tinka en Ace xxx


De leiding

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be


Luigi

  Fonkelende kauw

   +32 474 08 98 79

   Takleidster 

Bwi

  Ravissante Spitsvogel

   +32 468 32 14 89

  Kassier


Lex

  Schalkse Wezel

  +32 468 19 78 21  

  EHBO 


Tinka

  Sierlijke Oeakari

  +32 468 34 37 94

  Vlag en uniform 


 Ace

  Charmante Coendou

   +32 488 60 02 37

  Materiaal

LEEFTIJD: 11 tot 14 jaar

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In Augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn woorden die ons niet vies in de oren klinken.