JONGGIDSEN

Zondag 20 oktober

Vandaag is het een muzikale vergadering. Willy Sommers, Nicole en Hugo, Bart Kaëll en de enige echte Sam Gooris komen!! Ah ja, en de romeo’s ook nog. Willen jullie ook dit geweldig feest niet missen?? Kom dan, van 14-17u aan de lokalen in uniform!

Het is VANAVOND OOK INFO-AVOND voor de ouders om 17u!

Zaterdag 26 oktober

Vandaag is het TOERNéé GéNéRALE. Het wordt een battle tussen de verschillende jeugdbewegingen van groot-Kortenberg dus we hebben echt iedereen nodig. Niet-scouts leden zijn ook welkom. Jullie worden verwacht om 13u45 aan de lokalen van CHIRO FLURK. Jullie komen best met de fiets want er is geen parking. Er is ook een terras waar de ouders van een verfrissing kunnen genieten. Het eindigt zoals gewoonlijk om 5u. allemaal in volledig uniform!

Vrijdag 1- zondag 3 november

We gaan op weekend!!! Superfijn! Meer info volgt in het weekendbericht (via mail). We hopen dat iedereen aanwezig is, want het wordt een weekend om nooit te vergeten.

Zondag 10/11

Wij hebben horen vallen dat er vandaag misschien een dorpspel zou gespeeld worden. Een fiets of een ander voertuig zou wel eens handig kunnen blijken. Iedereen wordt verwacht aan de lokalen om 2u en het duurt tot 5u. allemaal in PIEKFIJN UNIFORM.

Zondag 17/11

Vandaag GEEN VERGADERING. Zaterdag wel KAAS & WIJN, waar jullie en iedereen die jullie kennen welkom zijn om kaasjes en wijntjes (voor de meerderjarigen uiteraard) te proeven.

Zondag 24/11

Vandaag gaat de zon heel hard schijnen. Vergeet dus zeker niet jullie goed in te smeren en neem zeker een hoofddeksel mee. Jullie worden verwacht van 2 tot 5 aan de lokalen in piekfijn uniform.

Groetjes, jullie leiding

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Kasha

Pikante Mustang

0471/77.92.26

Takleidster

Pakku

Bedrijvige Sneeuwpetrel

0499/36.18.59

Selma

Uitgelaten Arasari

0470/09.38.37

Mousse

Bezonnen Perdix

0468/10/38.17

Uniform & Vlag

Leela

Heldere Monias

0471/79.14.22

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.