JONGGIDSEN

Zaterdag 1 juni

Jaaa, we gaan eerlijk zijn. Net zoals jullie ons soms beu zijn, zijn wij jullie vandaag een beetje beu. Dus wij, de leiding, zijn er vandoor!! Maar niet getreurd, de vergadering gaat nog steeds door, van 19u-21u, aan de lokalen.

Zaterdag 8 juni

De beentjes losgooien, de armen rondzwieren, ne keer op en neer springen en we zijn er klaar voor!!! Sportvergadering vandaag! Nog eens goed in actie komen, van 19u-21u, aan de scoutslokalen (a.k.a dicht bij de looppiste! Lopen maar!!)

Zaterdag 15 juni

Om al een beetje in de kampsfeer te komen, gaan wij vandaag iets doen dat te maken heeft met ons kamp en kampthema!! Hoe?Wie?Wat?waar? Kom het te weten, van 19u-21u, @lokalen.

Zaterdag 22 juni

Tis toch ni waar zeker!!!! DE LETSTE VANDAAG! Ja meisjes, het scoutsjaar zit er al weer op L Maar niet getreurd, er komt nog een superleuk kamp aan. Vandaag sluiten we af met een knaller van een vergadering. Die wil je sowieso niet missen!! See you all, van 19u-21u, aan de lokalen, met fiets!

Goh, wat is het jaar toch weer voorbijgevlogen. Voor de laatste maand: Kom, en kom met velen! xxx Drogon, Kika, Popo, Jitto, Ayobi

E-mail: jonggidsen@scoutskortenberg.be

Drogon (Louis Van Audenhove)

Harmonieuze Makako

0498/52.98.65

Takleider

Ayobi (Anne Wigerinck)

Bruisende Spitsvogel

0491/36.86.91

Popo (Paulien Van Eeckhoudt)

Zonnige Sneeuwstormvogel

0489/34.73.17

Jitto (Kathleen Carleer)

Vurige Slangehalsvogel

0487/39.19.66

Materiaal & Uniform

Kika (Kari Maes)

Warme Springbok

0474/92/50.54

Wie zijn de jonggidsen?

Jonggidsen zijn meisjes, en enkel meisjes, van 11 tot 14 jaar oud. Wij zijn nieuwsgierig naar wat de wereld allemaal te bieden heeft en langzaam beginnen we alles te ontdekken. We krijgen de mogelijkheid om mee te beslissen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Het wordt stilaan duidelijk dat scouting niet stopt als de vergadering gedaan is.

Technieken

Op de vergaderingen spelen we leuke spelletjes, maar we leren ook iets. We leren vuur maken, sjorren, bolleke pijl, kaartlezen, ... Kortom, we proeven van alles wat scouting te bieden heeft. We bereiden ons grondig voor om op kamp te kunnen gaan, en om daar ons plan te kunnen trekken.

Tentenkamp

In augustus gaan wij 10 dagen op kamp. Niet langer meer in gebouwen, maar in tenten. Elke patrouille draagt zorg voor zijn eigen slaap- en patrouilletent en moet dagelijks zijn eigen potje koken. We leren op onze eigen benen staan. Engagement, verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid. Deze woorden klinken ons niet vies in oren.