KAPOENEN

Zondag 4 december

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint. Ja hoor hij komt echt dit weekend naar het grote Sinterklaasfeest in de colomba van Kortenberg. Heb je zit om hem en zijn roetpieten te ontmoeten en eens in het echt te zien? Schrijf je dan in en hopelijk zien we jou deze zondag om 13u45 tot 17u. Afspraak aan de lokalen en vergeet jullie das niet! ps. Als je zin hebt om een koekje, snoepje of drankje te kopen hier tussen neem dan zeker een centje van thuis mee.

Zaterdag 10 december

De nachten worden langer en de dagen worden korter en daarom zijn het vanaf nu avond vergaderingen! Om te genieten van de mooie avonden gaan we Kortenberg ontdekken op een mooie leuke fakkelwandeling. Zin om te komen? Kom dan deze zaterdag van 18u tot 20u naar de lokalen met je das. Neem ook 1 euro mee.

Zaterdag 17 december

Nu begint kerstmis wel heel dicht bij te komen… Voel je de kriebels ook al. Bij Po lopen ze zo hoog op dat ze al een pré-kerstmis wilt vieren. Zin om mee te vieren deze avond? Kom dan zeker deze zaterdag van 18u tot 20u naar de scoutslokalen in je mooiste kerstoutfit en das.

Zaterdag 24 december

Vanavond is het Kerstavond! JEEJ!! En dat moet natuurlijk gevierd worden Daarom is er vandaag geen vergadering!

Zaterdag 31 december

3, 2, 1, woew Gelukkig nieuwjaar! Zin om vanavond al af te tellen? Wij ook en daarom is er vanavond dus geen vergadering, Tot 2023 en nog een gelukkig oudjaar!!!

Zaterdag 07/01

Het is de laatste dag vakantie en om nog eventjes te bekomen is het Geen vergadering vandaag. Heb je toch zin om nog eventjes te genieten van een lekker drankje dan kan dit op onze winterbar van de jin (meer info online).

Kusjes, knuffels en fijne feesten van jullie leiding.

Po, Lizzy, Oogway, Pongo, Grogu en Twixie

E-mail: kapoenen@scoutskortenberg.be

Po

Sprankelende Mustang

Takleider

Lizzy

Waardevolle hoko

Takleider

Oogway

Onverstoorbare kraanvogel

Grogu

Montere springbok

Twixie

Fervente koolmees

Vlag

Pongo

Subtiele pongo

Wie zijn de kapoenen?

Kapoenen zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud (of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de deugnieten, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de kapoenen?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekke pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en dat samen met al je leuke vriendjes.