KAPOENEN

Maandschors

Zondag 5 maart

Na een weekje moeten wachten kunnen we eindelijk terug een mega coole vergadering doen. De leiding is hier al dagen mee bezig om het vetste, leukste, grappigste en tofste spel ooit te maken. Ben je net zo benieuwd als ons? Kom dan zeker deze zondag naar de scoutslokalen van 14u tot 17u en doe je das aan.

Zondag 12 maart

Vandaag is het een ietwat andere vergadering dan normaal. We spreken af aan De Kluis in Sint-Joris-Weert van 14u tot 17u. Daar wordt vandaag een spel georganiseerd voor alle kapoenen, welpen en kabouters van de scoutsen van de gouw Oost-Brabant. Het belooft een super leuke namiddag te worden waar we heel veel nieuwe vrienden zullen maken! Vergeet zeker je kapoenen T-shirt en das niet aan te doen. Meer info hierover via mail.

 

Zondag 19 maart

De leiding gaat eens samenzitten voor het kamp voor te bereiden en daarom is het vandaag geen vergadering. Het is wel de geweldige scoutsvriendenbrunch vandaag in Berkenhof. Dus als je zin hebt ga dan naar onze website en schrijf je in!

 

Zondag 26 maart

We gaan vandaag op reis naar een land hier ver heel ver vandaan. Misschien hebben jullie al van dit eiland gehoord? Het bingeleiland! Ja, dat lees je goed. Het is tijd voor het wereldberoemde bingelspel. Ben je net zo benieuwd als ons? Kom dan deze zondag van 14u tot 17u naar de scoutslokalen en vergeet je das niet aan te doen.

 

Dikke knuffels van jullie favoriete leiding

Oogway, Po, Twixie, Pongo, Grogu en Lizzy


De leiding

E-mail: kapoenen@scoutskortenberg.be


Po

  Sprankelende Mustang

  +32 486 79 19 82

  Takleider 


Lizzy

  Waardevolle hoko

   +32 471 64 50 43

          Takleider 

Oogway

  Onverstoorbare kraanvogel 

           +32 483 04 43 68

          Kassier  


Grogu

  Montere springbok 

          +32 476 50 06 05

          EHBO 


Twixie

  Fervente koolmees

           +32 472 56 25 88

           Vlag 


Pongo

  Subtiele pongo 

          +32 472 94 08 15

          Materiaal 

LEEFTIJD: 6 tot 8 jaar

Wie zijn de kapoenen?

Kapoenen zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud (of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de deugnieten, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de kapoenen?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekke pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en dat samen met al je leuke vriendjes.