KAPOENEN

Maandschors

Zondag 29 november

Omdat onze eerste sleepover niet kan doorgaan heeft jullie leiding een super leuk alternatief bedacht! We verwachten jullie allemaal aan de lokalen om 11 uur en jullie ouders mogen jullie terug komen ophalen om 16 uur. Bekijk zeker de mail voor meer informatie!


Zaterdag 5 december

Het is bijna Sinterklaas dus misschien brengt de Sint ook wel een bezoekje aan de scoutslokalen! Kom naar de lokalen van 18 uur tot 20 uur om te ontdekken of er dit jaar stoute kindjes waren!


Zaterdag 12 december

Vanavond doen we een super leuke casino avond dus doe allemaal jullie chicste outfit aan (warm genoeg)! Neem zeker ook allemaal jullie favoriete gezelschapsspelletje mee naar de lokalen van 18 uur tot 20 uur.


Zaterdag 19 december

Het is bijna Kerstmis dus dat betekent: tijd voor een kerstfeestje!!! Neem ook allemaal een cadeautje mee (3-5 euro) voor een andere kapoen zodat we allemaal cadeautjes kunnen uitwisselen en er een gezellig feestje van kunnen maken! Wij hebben er alvast heel veel zin in en verwachten jullie aan de lokalen van 18 uur tot 20 uur.


Zaterdag 26 december

Vandaag is het spijtig genoeg geen vergadering want de leiding is nog steeds Kerstmis aan het vieren.


Groetjes van jullie allerliefste leiding

Noush, Twix, Pipa, Pico, Tari en Lilo

De leiding

E-mail: kapoenen@scoutskortenberg.be

Noush

Openhartige Steenarend

0496/85.06.56

Takleidster

Pipa

Zachtzinnige Coscoroba

0471/89.05.52

Kassier

Pico

Dartele Coati

0471/60.03.49

Materiaal

Lilo

Vredelievende Papegaai

0495/84.32.31

Vlag en Uniform

Twix

Zachtaardige Flicka

0478/79.14.63

EHBO

Tari

Gemoedelijke Secretarisvogel

0470/62.21.82

Overige

LEEFTIJD: 6 tot 8 jaar

Wie zijn de kapoenen?

Kapoenen zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud(of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de deugnieten, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de kapoenen?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekken pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en samen al je leuke vriendjes.