DEUGNIETEN

Maandschors

Zaterdag 11 september:

Op zaterdag 11 september geven we het startschot van het nieuwe scoutsjaar. Kom kennis maken met je nieuwe leiding en ontdek welke nieuwe vriendjes er in jouw tak zitten! De ouders kunnen terwijl genieten van een hapje en een drankje op het scoutsterras, dat gedurende de volledige dag geopend zal zijn.


Zondag 19 september:

Onze eerste vergadering!!!!! We kijken er naar uit om jullie allemaal te zien. Het wordt een fijne namiddag vol met leuke spelletjes zodat we elkaar beter leren kennen. We zien jullie aan de scoutslokalen van 14 uur tot 17 uur!

Zaterdag 25 september:

Zondag is het WK wielrennen dus is de vergadering uitzonderlijk op zaterdag in plaats van op zondag. Doe jullie mooiste fietsoutfit aan en neem een boon mee. Van 14 uur tot 17 uur aan de lokalen. Tot dan!!!!

Zondag 3 oktober:

Geen vergadering deze week want de leiding is op planningsweekend!


De leiding

E-mail: deugnieten@scoutskortenberg.be


Lilo

Vredelievende Papegaai

+32 495 84 32 31

Takleidster


Po

Sprankelende Mustang

+32 486 79 19 82

Kassier


Lizzy

Waardevolle Hoko

+32 471 64 50 43

EHBO


Tammie

Mysterieuze Ringmus

+32 471 66 63 10

Vlag


Komo

Trouwhartige Steltral

+32 472 71 58 48

Materiaal

LEEFTIJD: 6 tot 8 jaar

Wie zijn de deugnieten?

Deugnieten zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud(of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de kapoenen, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de deugnieten?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekken pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en samen al je leuke vriendjes.