DEUGNIETEN

Zaterdag 2 januari

Het jaar 2021 is van start gegaan en hopelijk wordt het een beter jaar dan 2020. Vandaag mogen jullie het begin van het jaar lekker goed inzetten vanuit jullie zetel thuis. Het is geen vergadering vandaag.

Zaterdag 9 januari

Omdat we ons kerstfeestje vorige vergadering hebben gemist, zullen we het deze week van 18u-20u inhalen! Breng dus allemaal een klein cadeautje mee van ongeveer 5 euro. Wij zorgen alvast voor sfeer en gezelligheid en er staat ook een kleine verassing op jullie te wachten! Kom dus zeker mee vieren om het jaar 2021 goed in te zetten.

Zaterdag 16 januari

Wij hebben jullie alweer een week moeten missen maar ook vandaag hebben wij terug een super tof spel voorbereid. Kom dus met zoveel mogelijk naar de lokalen van 18u tot 20u om samen met ons het Bingel-spel te spelen en ons rot te amuseren.

Zaterdag 23 januari

Vandaag gaan we vallen, springen, opstaan en weer doorgaaaaaan. Het is dus sportvergadering! Trek allemaal jullie sportiefste outfit aan en zet jullie om 18u klaar aan de start (lokalen). Vandaag is de dag dat de deugnieten kunnen tonen hoe sterk ze wel niet zijn. Om 20u zullen we aankomen bij de finish en mogen jullie jullie trofeeën in ontvangst nemen.

Zondag 31 januari

De leiding is met veel stress aan het wachten op de resultaten van hun examens. Helaas pindakaas is het dus geen vergadering vandaag.

Dikke kussen (elleboogjes) van jullie leiding,

Po, Ozan, Rolo, Kenny, Chilla

E-mail: deugnieten@scoutskortenberg.be

Ozan

Aimabele Spitsvogel

0474/70.24.47

Takleider

Po

Sprankelende Mustang 0486/79.19.82

Rolo

Nuchtere Secretarisvogel 0471/41.31.75

Chilla

Frivole Chinchilla

0498/57.91.31

Vlag en Uniform

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

0468/21.86.04

Wie zijn de deugnieten?

Deugnieten zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud(of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de kapoenen, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de deugnieten?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekken pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en samen al je leuke vriendjes.