DEUGNIETEN

Maandschors

Zaterdag 28 november

Het grote scoutsconcert komt naar ons toe. Als jullie houden van muziek, kom dan zeker naar hier. Als je niet houdt van muziek, ook zeker komen. Wij zorgen ervoor dat je ervan gaat houden. Het concert start om 18u en is gedaan om 20u.


Zaterdag 5 december

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Ja hoor, de Sint is weer in het land. Willen jullie weten of de Sint ook dit jaar een plaatsje in zijn agenda vindt om langs te komen op onze scouts? Kom dan zeker van 18u tot 20u naar de lokalen.


Zaterdag 12 december

Vandaag is het weer tijd voor een super leuke avondvergadering. Bereid jullie al maar voor op een geweldige casino avond. Trek jullie chique outfit al maar aan en zorg dat je haar perfect ligt. We gaan samen de tofste gezelschapsspelletjes spelen. Heb jij een spelletje thuis liggen dan mag je het zeker meenemen! Om 18u zullen we eraan beginnen en om 20u zijn we uitgespeeld.


Zaterdag 19 december

Waar denken jullie aan als jullie het woord Kerstmis horen? CADEAUTJES natuurlijk!!! Breng dus allemaal een super leuk maar klein cadeautje (max. 5 euro) mee naar de vergadering en kom zelf ontdekken wat één van jouw mede deugnieten voor jouw heeft gekocht :))

Van 18u tot 20u aan de lokalen.


Zaterdag 26 december

Het is KERSTMIS! Eindelijk nog eens een gelegenheid om gezellig met de familie samen te zijn. Haal jullie lekker warme kerstsokken al maar boven en geniet van de feestdagen. Vandaag is het dus geen vergadering.


Dikke kussen (elleboogjes) van jullie leiding,

Po, Ozan, Rolo, Kenny, Chilla

De leiding

E-mail: deugnieten@scoutskortenberg.be

Ozan

Aimabele Spitsvogel

0474/70.24.47

Takleider

Po

Sprankelende Mustang 0486/79.19.82

Kassier

Rolo

Nuchtere Secretarisvogel 0471/41.31.75

Materiaal

Chilla

Frivole Chinchilla

0498/57.91.31

Vlag en Uniform

Kenny

Vrijgevochten Bergduivel

0468/21.86.04

EHBO

LEEFTIJD: 6 tot 8 jaar

Wie zijn de deugnieten?

Deugnieten zijn jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar oud(of vanaf ze in het eerste leerjaar zitten). Het zijn kleine, nieuwsgierige rakkers die op zondagnamiddag niet meer kunnen thuisblijven, want dan is het scouts! Deze tak staat gelijk met de kapoenen, maar door de grote aantallen is deze tak opgesplitst.

Wat doen de deugnieten?

Wij spelen en maken veel plezier. We gaan op avontuur in het bos, zoeken naar de schat of spelen knotsgekken pleinspelen in de speeltuin. Je merkt het al: we hebben veel fantasie en energie en stralen dat uit.

Weekends en kamp

Rond de herfstvakantie houden we onze eerste sleepover in onze eigen lokalen te Colomba en dan rond kerstmis gaan we een eerste keer op weekend. We blijven 1 nacht weg. Na dit weekend zijn we helemaal klaar om rond pasen 2 nachten van huis weg te blijven. In de zomervakantie gaan we dan op kamp, 7 dagen vol zon, plezier, fantasie en samen al je leuke vriendjes.