OVERGANG

2020-2021

Overgang 2020-2021

Na onze fantastische kampen is het tijd voor het nieuwe scoutsjaar.

Zaterdag 12/09 en zondag 13/09 geven we het startschot voor ons nieuwe jaar. Alles zal er een beetje anders uitzien, maar wij gaan minstens even hard ons best doen om er een fantastisch jaar van te maken.

Om ons goed te kunnen houden aan de Corona-maatregelen vindt de overgang plaats op 2 dagen. De kleine takken komen op zaterdag, de grote takken op zondag. We werken net zoals op kamp met bubbels van 50, takken komen niet met elkaar in contact door verschillende starturen en locaties.

Ons scoutscafé is beide dagen geopend van 14u tot 19u, hier kunnen ouders gezellig iets drinken terwijl de kids hun nieuwe leiding leren kennen. Er zullen ook heel wat snacks aanwezig zijn!

We houden ons hier, zoals op elk café, aan onze bubbels van 5. Er wordt voortdurend toegekeken op het naleven van de Corona-maatregelen. Vergeet ook zeker jullie mondmasker niet, want van zodra je van je tafel weggaat ben je verplicht een mondmasker te dragen.

Wij vragen aan alle ouders om enkel naar het scoutscafé te komen op de dag dat jullie zoon of dochter overgaat, zo vermijden we het overschrijden van het maximum aantal toegelaten bezoekers.

Wij vragen aan alle leden om 2 euro mee te nemen voor een vieruurtje.

ZATERDAG 12 SEPTEMBER:

Kapoenen:

Jullie worden verwacht om 14u aan onze gekende lokalen. Enkel leden die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de kapoenen zullen zitten komen hier naartoe (geboortejaar 2013-2014). Leden die overgaan naar de kabouters of welpen starten meteen in hun nieuwe tak.

De kids komen hun nieuwe leiding te weten en spelen nadien nog samen een spel om elkaar wat beter te leren kennen.

Om 16u mogen mama en papa hun zoon/dochter komen ophalen op de parking aan de scoutslokalen.

Kabouters:

Jullie worden verwacht om 15u aan de lokalen. Enkel meisjes die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de kabouters zullen zitten komen hier naartoe (geboortejaar 2010, 2011 en 2012). Leden die overgaan naar de jonggidsen starten meteen in hun nieuwe tak.

De kids komen hun nieuwe leiding te weten en gaan dan samen een spel spelen in de abdij.

Om 17u zit de dag erop en mogen de kids worden opgehaald op de parking aan de scoutslokalen.

Welpen:

Jullie worden verwacht om 15u aan de lokalen. Enkel jongens die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de welpen zullen zitten komen hier naartoe (geboortejaar 2010, 2011 en 2012). Leden die overgaan naar de jongverkenners starten meteen in hun nieuwe tak.

De kids komen hun nieuwe leiding te weten en gaan dan samen een spel spelen in het bos.

Om 17u15 zit de dag erop en mogen de kids worden opgehaald op de parking aan de scoutslokalen.

ZATERDAGAVOND 12 SEPTEMBER:

Leden die naar een nieuwe tak gaan, doen zaterdagavond een dropping. De leiding van 2019-2020 bereidt dit voor zodat we nog afscheid kunnen nemen van onze oudstejaars. Leden en leiding houden hier 1,5m afstand van elkaar aangezien de leden en leiding zondag in een nieuwe bubbel terecht komen.

Enkel de oudstejaars van de kabouters, welpen, jonggidsen en jongverkenners komen hier naartoe, als jouw zoon/dochter in dezelfde tak blijft moeten ze enkel overdag komen.

Kapoenen die naar de welpen of kabouters gaan:

Jullie kunnen jammer genoeg geen afscheid nemen van jullie vorige leiding en maken zaterdag overdag meteen kennis met je nieuwe leiding.

Kabouters die naar de jonggidsen gaan:

Jullie worden om 19u verwacht aan het Dewalsplein in Kortenberg, van hieruit zullen jullie een tocht wandelen naar de lokalen.

Om 21u zit jullie laatste moment met je vorige leiding erop en mogen jullie opgehaald worden aan de lokalen!

Welpen die naar de jongverkenners gaan:

Jullie worden om 19u verwacht aan de kerk van Kortenberg (kant van de Regenboog) van hieruit zullen jullie een tocht wandelen naar de lokalen.

Jonggidsen die naar de givers gaan:

Jullie worden om 20u verwacht aan de kerk van Everberg van hieruit zullen jullie een tocht wandelen naar de lokalen.

Om 22u zit jullie laatste moment met je vorige leiding erop en mogen jullie opgehaald worden aan de lokalen!

Jongverkenners die naar de givers gaan:

Jullie worden om 20u verwacht aan de kerk van Erps (dorpsplein, aan de Delhaize) van hieruit zullen jullie een tocht wandelen naar de lokalen.

Givers die JIN worden, krijgen informatie via hun leiding.

ZONDAG 13 SEPTEMBER:

Jonggidsen:

Jullie worden verwacht om 14u aan de lokalen, hier komen jullie je nieuwe leiding te weten en nadien spelen jullie nog een spel in de abdij. Enkel leden die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de jonggidsen zullen zitten komen hier naartoe (geboortejaar 2007, 2008 en 2009). Leden die overgaan naar de givers starten meteen in hun nieuwe tak.

Om 15u45 is onze dag al afgelopen en mogen jullie naar huis.

Jongverkenners:

Jullie worden verwacht om 14u aan de lokalen, hier komen jullie je nieuwe leiding te weten en nadien spelen jullie nog een spel in het bos. Enkel leden die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de jongverkenners zullen zitten komen hier naartoe(geboortejaar 2007, 2008 en 2009). Leden die overgaan naar de givers starten meteen in hun nieuwe tak.

Om 16u is onze dag al afgelopen en mogen jullie naar huis.

Givers:

Jullie worden verwacht om 14u aan de lokalen, hier komen jullie je nieuwe leiding te weten en nadien spelen jullie nog een spel op het grasplein voor het jonggidsen- en jv-lokaal. Enkel leden die in het scoutsjaar 2020-2021 bij de givers zullen zitten komen hier naartoe (geboortejaar 2004, 2005 en 2006). Leden die overgaan naar de JIN starten meteen in hun nieuwe tak.

Om 16u15 is onze dag al afgelopen en mogen jullie naar huis.